Diefstalverzekering

De diefstalverzekering vergoedt de geleden schade na een diefstal. Vaak wordt deze verzekering afgesloten samen met een klassieke brandverzekering. Jaarlijks worden heel wat woningen getroffen door diefstal, maar ook bedrijven zijn niet veilig voor dieven.

De diefstalverzekering vergoedt de geleden schade na een diefstal. Vaak wordt deze verzekering afgesloten samen met een klassieke brandverzekering. Jaarlijks worden heel wat woningen getroffen door diefstal, maar ook bedrijven zijn niet veilig voor dieven. Een goede beveiliging en alarmsysteem helpen al veel maar zelfs dat houdt sommige criminelen niet tegen. Daarom dat het ook voor bedrijven belangrijk is een goede diefstalverzekering af te sluiten.

Diefstalverzekering voor uw Materiaal

In uw bedrijf bevindt zich heel wat waardevol materiaal, meer dan u op het eerste zicht denkt. Computers, waardepapieren, cash geld, werkmateriaal, meubilair en ga zo maar verder. Vaak zijn bedrijven een grotere schatkamer voor inbrekers  dan particuliere woningen. Ook gaan inbrekers zelden voorzichtig te werk als ze aan het roven zijn. Daar is immers geen tijd voor. Zelfs al zouden ze op tijd afgeschrikt worden door een alarm dan nog zal er hoogstwaarschijnlijk al schade zijn aan de sloten.

Preventie

Met enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunt u het leven van inbrekers behoorlijk lastig maken en voorkomen dat ze uw bedrijf binnen dringen. Uit een onderzoek van de politie uit 2010 bleek dat dieven die er niet binnen de 3 minuten in slagen binnen te breken in 85% van de gevallen hun poging staken. Maar ook zichtbare camerabewaking kan afschrikken waardoor ze zelfs niet beginnen aan hun rooftocht. Daarenboven is het bij sommige verzekeraars verplicht om bepaalde maatregelen te treffen om gedekt te zijn door de diefstalverzekering, bijvoorbeeld ramen en deuren sluiten. Daarenboven geeft een investering inbraakbeveiliging

Enkele tips om je bedrijf te beveiligen tegen inbraak:

  • Laat geen sleutels aan de binnenkant zitten. Een dief zet hiermee een vluchtweg open en het buiten voeren van de gestolen goederen wordt ook heel makkelijk
  • Laat geen ladders of ander gerei om binnen te breken buiten liggen
  • Doe ook aparte gebouwen goed op slot.
  • Laat de buren weten als u in vakantie gaat. Zij kunnen voor wat sociale controle zorgen.
  • Laat uw onderneming inbraakveilig maken door een professioneel bedrijf.

Toch ingebroken?

Ga onmiddellijk een klacht indienen bij de politie en breng binnen de 24 uur uw verzekeraar op de hoogte. Neem voorzorgen om te zien dat er niet meer wordt ingebroken en laat gebroken ramen, deuren en sloten zo snel mogelijk vervangen. Als er toch een inbraak is gebeurd dan helpt het om met foto’s aan te kunnen tonen welk materiaal u had. Ook foto’s van de onaangeroerde sporen van de inbraak kunnen uw dossier meer kracht geven.

Wij kunnen u helpen verzekeraars, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een verzekeraar ?