Brandverzekering

Een brandverzekering verzekert zowel het gebouw als de inboedel tegen invloeden van buitenaf. Uiteraard valt een brand hieronder. Maar ook ontploffingen, storm, hagel, waterschade, inbraak, vandalisme, natuurrampen en schimmel horen hierbij.

Een brandverzekering verzekert zowel het gebouw als de inboedel tegen invloeden van buitenaf. Uiteraard valt een brand hieronder. Maar ook ontploffingen, storm, hagel, waterschade, inbraak, vandalisme, natuurrampen en schimmel horen hierbij. De bedoeling van een brandverzekering is zowel de eigenaar als de huurder van een gebouw beschermen tegen een van de voorgaande oorzaken van lichte of zware schade en evenredige kosten. De brandverzekering is in België verplicht voor zowel eigenaar als huurder van een gebouw.

Premie

Een brandverzekering berekenen gebeurt op basis van de nieuwwaarde van een gebouw. Dat wil zeggen voor een bedrag dat nodig is om het gebouw volledig opnieuw te bouwen. Daar hoort ook het loon van de architect en alle BTW bij. Controleren of het bedrag niet te laag is, is de verantwoordelijkheid van de verzekeraar. De kostprijs van de premie bij een brandverzekering voor bedrijven wordt in grote mate bepaald door de bruikbare oppervlakte van het bedrijfspand of handelspand. Het is ook belangrijk om te weten dat als er een verbouwing of verbetering aan het gebouw wordt gedaan dat best gemeld wordt aan de verzekeraar. Zo kunnen ze uw premie aanpassen. Daarnaast zijn er nog enkele factoren die de premie bepalen. Ten eerste zijn er de afwerkingdetails. Als het gebouw goed beveiligd is tegen brand en andere schade dan zal de premie lager zijn dan wanneer er bijvoorbeeld een rieten dak op ligt. Daarnaast is ook de inboedel belangrijk. Bij het afsluiten van een verzekering moet afgesproken en geschat worden hoeveel de inboedel waard is. Het is belangrijk om deze schatting goed te doen, want bij schade zal dit het maximumbedrag zijn dat wordt uitgekeerd. Tot slot is er ook de omgeving die de verzekering bepaalt. Als het gebouw in een buurt staat waar regelmatig overstromingen zijn dan zal de verzekering duurder worden.

Beste brandverzekering

De beste brandverzekering is niet altijd een goedkope brandverzekering. De voorwaarden van de verschillende verzekeraars kunnen heel uiteenlopend zijn. Daarom kunt u best eerst een simulatie doen om de mogelijke brandverzekeringen te vergelijken. Er zijn online genoeg mogelijkheden om brandverzekeringen te vergelijken. Uiteraard is zo’n online berekening slechts een indicatie van wat de premie zal zijn.

Wij kunnen u helpen verzekeraars, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een verzekeraar ?