Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt een ondernemer zijn bedrijf tegen de financiële gevolgen van veroorzaakte schade aan derden als gevolg van de beroepsactiviteiten. Het kan vergeleken worden met de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. De schade kan veroorzaakt zijn door de ondernemer zelf, werknemers, freelancers of consultants.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering-voor-wie?

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschermt een ondernemer zijn bedrijf tegen de financiële gevolgen van veroorzaakte schade aan derden als gevolg van de beroepsactiviteiten. Het kan vergeleken worden met de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering. De schade kan veroorzaakt zijn door de ondernemer zelf, werknemers, een eenmanszaak, freelancers of consultants.

Schade

De aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en beroepen beschermt zowel tegen schade aan personen als tegen schade aan goederen. Indien een ondernemer of zelfstandige bij het uitoefenen van de beroepsactiviteit  een ongeval veroorzaakt zal hij een beroep kunnen doen op zijn bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Als de ondernemer niet zelf verantwoordelijk is voor het ongeval maar een van zijn werknemers dan zal hij ook een beroep kunnen doen op de aansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers.

In het geval van schade veroorzaakt door een werknemer, freelancer of consultant heeft de ondernemer niet de schade veroorzaakt. Maar diegene die schade heeft geleden zal wel zijn bedrijf aansprakelijk stellen omdat het ongeval gebeurde tijdens het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten.

Ook als door u uitgezonden consultants een advies geven dat achteraf nefast blijkt te zijn voor uw klant dan zal uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering u behoeden voor een financiële kater.

U werkt in de horeca of in een andere professionele sector en u bent op zoek naar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Dankzij deze website kunt u gratis de aanbiedingen van meerdere verzekeraars vergelijken!

Wij kunnen u helpen verzekeraars, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een verzekeraar ?