Autoverzekering

Een autoverzekering is een polis voor iedereen die een gemotoriseerd voertuig op de openbare weg brengt. Het is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei verzekeringen. Enerzijds is er de burgerlijke aansprakelijkheid die de schade aan derden vergoedt, anderzijds is er de omnium die alle schade verzekert. Daarnaast zijn er nog enkele aanvullende modules. In België is het verplicht om een autoverzekering te hebben.

Een autoverzekering is een polis voor iedereen die een gemotoriseerd voertuig op de openbare weg brengt.  Het is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei verzekeringen. Enerzijds  is er de burgerlijke aansprakelijkheid die de schade aan derden vergoedt, anderzijds is er de omnium die alle schade verzekert. Daarnaast zijn er nog enkele aanvullende modules. In België is het verplicht om een autoverzekering te hebben.

Goedkope autoverzekering

Er bestaan verschillende soorten autoverzekeringen zoals de allrisk autoverzekering of de autoverzekering per kilometer. Er zijn veel websites die de prijzen van de goedkoopste autoverzekeringen vergelijken. U kan online al de beste autoverzekeringen uitkiezen en een simulatie van de tarieven doen om te kijken welke het beste bij u past. Zo kan u perfect inschatten welke premies u moet betalen en hoeveel uw autoverzekering u zal kosten. Daarnaast is het ook goed om op voorhand eens te kijken welke Bonus Malus elke verzekeraar hanteert. Via dit systeem kan uw premie stijgen of dalen. Als u gedurende een periode schadevrij rijdt krijgt u een bonus en zakt de premie. Bij een ongeval waarbij u aansprakelijk bent zal de premie stijgen.

Omnium

De meest volledige autoverzekering in het gamma is de omnium. Deze dekt niet alleen de materiële schade na een ongeval (ongeacht of u aansprakelijk bent) maar ook stormschade, glasbreuk, diefstal en brand. De keerzijde aan de medaille is de kostprijs van deze verzekering. Daarom gaat u best na of deze wel geschikt is voor uw voertuig. Dit kan u best doen door de waarde van uw wagen te bepalen en die te vergelijken met de kostprijs van de verzekering. De criteria om de waarde van een auto te schatten zijn onder andere de leeftijd, de gereden kilometers, de historiek, de opties, de herstellingen, enz. Tot slot is het bij de meeste verzekeraars meestal onmogelijk om een omniumverzekering af te sluiten zonder ook de verplichte Burgerlijke Aansprakelijkheid te nemen.

Factoren

Een verzekeraar zal eerst willen bepalen welk soort bestuurder ze gaan verzekeren. Via een check van enkele factoren zullen ze proberen te bepalen hoe groot het risico is om u te verzekeren. Er zijn 4 grote factoren die een rol spelen:

  • Rijervaring/geschiedenis: Hoe meer ongevallen, hoe hoger de premie.
  • Snelheidsboetes: Hoe meer boetes, hoe hoger het risico, hoe hoger de premie.
  • Merk en model van auto: Hoe duurder en beter de auto, hoe hoger de premie.
  • Leeftijd: Hoe ouder, hoe meer rijervaring, hoe lager de premie.

Mefirst  Verzekering

Wij kunnen u helpen verzekeraars, te vinden door antwoord te geven op slechts enkele vragen

Hebt u reeds een verzekeraar ?